Het FOK!games maandoverzicht: april

Ook in april begon de maand weer op de eerste dag. De eerste april is echter niet zomaar een dag, nee dat is grapjesdag! Ook in gamesland werden er weer veel flauwe, maar soms ook leuke grappen uitgehaald. Een overzichtje van alle grappen van dit jaar kun je hier terug vinden. Dat sommige rare ideeën die voor 1 april bedacht worden nog best oké zijn, bleek uit de 8-bit stropdas, een grap die werkelijkheid gaat worden.

Helaas was april niet alleen een maand om te lachen, daar kunnen de studenten die de schietpartij op Virginia Tech hebben meegemaakt over mee praten. Natuurlijk kwam ook deze keer weer direct het wijzende vingertje naar games, maar al snel bleek dat het Virginia drama niet door games kwam. Sterker nog, uit onderzoek bleek deze maand dat gamesgeweld weinig invloed heeft. Helaas moest een presentator van GameLife direct alle gamers weer in een slecht daglicht zetten door te dreigen het Virginia Tech drama te herhalen. Gelukkig was er nog meer goed nieuws voor games om de aandacht hiervan af te halen, Jack Thompson kreeg klop! De beste man trok zich zelfs terug uit het conflict met Take 2. Take 2 kan zich direct voor gaan bereiden op het volgende conflict, want New York is niet blij dat GTA 4 zich in de Big Apple af gaat spelen, en Rockstar zou Rockstar niet zijn als het bedrijf daar lak aan zou hebben.



<\/center>

Niet alleen Take 2 en Rockstar hebben wat problemen, voor Microsoft was april een maand vol problemen. Allereerst was er natuurlijk de kwestie van de gekraste discs, die ze gaan vervangen. Het bleek echter dat de nieuwe 360 Elite nog steeds hetzelfde probleem heeft. Daarna kwam het bedrijf weer slecht in het nieuws omdat het hulp weigerde bij het opsporen van een Xbox 360 dief. Dat is niet de enige slechte publiciteit over de console, en ook analisten denken dat Microsoft in de problemen zit. Gelukkig is er ook nog een positief nieuwtje te melden; Microsoft heeft een patent genomen op een handheld gaming-systeem wat mogelijkheden biedt voor de toekomst.

Mocht dat niks worden, dan kan Microsoft ook nog een eigen Second Life-kloon beginnen. Frogster ontwikkelt al een eigen versie en EA en Endemol starten met het project Virtual Me. Dat is goed nieuws voor de spelers van Second Life, want deze virtuele wereld wordt sinds kort goed door de Fiscus in de gaten gehouden. Misschien kan de Amerikaanse Fiscus ook een oogje in het zeil houden bij Lionhead. Dit bedrijf verspilde maandelijks bijna twee miljoen, en dat terwijl de salarissen in de gamesindustrie gedaald zijn.

Niet alleen in de gamesindustrie is het soms vechten om een dubbeltje, in World of Warcraft is het nog moeilijker om aan veel goud te komen en dus besloot een vrouw haar lichaam aan te bieden in ruil voor virtueel goud. Misschien is dat gelijk apart genoeg om opgenomen te worden in het speciale Guinness Book of Games. In dit boek staan waarschijnlijk ook de consoles die het populairst waren, maar of deze ook in de top tien consoles allertijden staan is natuurlijk de vraag. In hoeverre is dit sowieso nog interessant, want \\\'de dagen van de console zijn geteld\\\' zeggen ze.



<\/center>

De dagen van de 20GB-versie van de PS3 zijn in iedergeval wel geteld, deze wordt uit het assortiment genomen. Ter vervanging daarvan komt er mogelijk een PS3 met een grotere HDD. De PS3 is bijna 800.000 maal verkocht en is goed verkrijgbaar in de winkels. Dit in tegenstelling tot de Nintendo Wii, waarvan de tekorten in ieder geval nog even aan houden, en misschien zelfs tot 2009. Gelukkig kun je op je vakantie cruise wel gewoon op een Wii spelen, want verschillende cruise-schepen zijn ermee uitgerust. Pas wel op voor sportblessures.

Misschien kan de Wii ook wel gebruikt worden voor gymles op scholen. De PSP kan al in de schoollessen gebruikt worden, dus zo raar is dat niet. Nu de PSP ook nog eens in prijs zakt en een andere doelgroep krijgt kan de PSP in de klas zelfs nog een groot succes gaan worden. Als alle PSP-gamers dan ook nog de DS links laten liggen dan wordt de wereld ook nog wat gezonder, want McDonald\\\'s is erg populair onder DS gamers. Als de scholieren dan ook nog Zelda en Space Invaders gaan vermijden dan scheelt dat ook nog in de kans op huidkanker.