CD: Zoax - Zoax

De uit Londen afkomstige band bestaat nog maar sinds 2013 maar heeft in die relatief korte tijd al behoorlijk naam weten te maken in de scene. Zo bracht het Britse vijftal in de afgelopen twee jaar al een tweetal fijne ep's uit en deed men al optredens met bands zoals Funeral For A Friend, Cancer Bats, Gallows en Nothing More op diverse toonaangevende festivals. Vol verwachting klopte dan ook menig hart toen bekend werd dat er een volledig album van de heren aan stond te komen. Dat titelloze debuutalbum is vanaf nu bij de betere vinylboeren te vinden.

Zoax - Zoax
Zoax - Zoax

Zoax is een band die gebruik maakt van zoveel verschillende muziekstijlen dat het schier onmogelijk is om ze onder slechts één genre te plaatsen. De groep, bestaande uit de door de wol geverfde muzikanten Adam Carroll (Time Is A Thief), Dan Prasad (To Catch A Thief), Doug Wotherspoon (Atlas/The Bowery), Joe Copcutt (Rise To Remain/AxeWound) en Jonathan Rogers (Burn Down Rome/Air Castles), heeft haar roots duidelijk in de alternatieve rock zitten, maar schroomt ook niet om daar een flinke laag rock, soul en post-hardcore over te smeren. Het resulteert in elk geval in een zeer eigenzinnig geluid.

Zoax
Zoax

Muzikaal gezien doet Zoax nog het meeste denken aan een kruisbestuiving van Foo Fighters met Funeral For A Friend en alle andere hierboven al genoemde bands. Enige minpuntje is eigenlijk de zang van Adam Carroll. De beste man beschikt namelijk over een prima cleane zangstem, maar vindt het zo nu en dan schijnbaar ook ontzettend nodig om als een gebrandmerkt varken te gaan schreeuwen en dat komt het geheel helaas niet ten goede. Muzikaal gezien staat de plaat echter als een huis en daarom krijgt deze schijf van ons alsnog een voldoende. Fans van de hierboven al genoemde bands zullen deze titelloze debuutplaat van Zoax zeker weten te waarderen.