CD: Big Boy Bloater and the Limits - Luxury Hobo

Big Boy Bloater and the Limits is een band die al enige jaartjes meeloopt in de Britse muziekwereld. De band werd opgericht door zanger en gitarist Big Boy Boater, een muzikant die eerder al naam maakte met zijn band The Southside Stompers en die bij liefhebbers van de betere rhythm and blues ook bekend is als presentator van The Blues Magazine Show op de Londense radiozender Team Rock Radio. Met Luxury Hobo brengt de groep haar eerste plaat bij Mascot uit.

 Big Boy Bloater and the Limits - Luxury Hobo

Bij de naam Big Boy Bloater and the Limits zullen velen aan een bluesgroep moeten denken, maar niets is minder waar. Ok, de band heeft wil de nodige elementen in haar muziek uit de klassieke bluesmuziek, maar mixt deze met eigentijdse rockmuziek, authentieke jaren zeventig rock en swingende boogie woogie. Naast Big Boy Bloater bestaat de groep uit bassist Steven Oats, toetsenist Dan Edwards en drummer Matt Cowley, een stel door de wol geverfde muzikanten die zijn opgegroeid met de muziek uit de jaren zeventig en die hun voorliefde voor artiesten zoals Mott The Hoople (' I love You (But I Can’t Stand Your Friends)') en The Rolling Stones ('The Devils Tail') dan ook niet onder stoelen en banken steken.

Met Luxury Hobo heeft Big Boy Bloater and the Limits een zeer gevarieerde plaat afgeleverd waarop de groep haar podiumgeluid ook in de studio vast heeft weten te leggen. Met andere woorden, het swingt als een tiet. Hoogtepunten zijn wel de tracks 'Devils Not Angels', 'It Came Out Of The Swamp' en 'I Got The Feeling Someone’s Watching Me', waarin het bezwerende orgelwerk van Dan Edwards de hoofdrol opeist. Na het indrukwekkende debuutalbum van Supersonic Blues Machine hebben we met Luxury Hobo van Big Boy Bloater and the Limits alweer een fijne schijf te pakken die bij liefhebbers van de betere blues rock niet in de verzameling mag ontbreken.