CD: Bloodiest - Bloodiest

Vijf jaar na hun indrukwekkende debuutalbum Descent ligt sinds de afgelopen week het nieuwe album van de band Bloodiest bij de betere platenwinkels in de schappen. De zeskoppige band, die in 2008 in Chicago werd opgericht door voormalige bandleden van de post-rock bands Corrections House, Russian Circles, Sterling, Follows en Yakuza, maakt een indrukwekkende combinatie van duistere post-rock en broeierige sludge en stonerrock en zou muzikaal gezien gerust in hetzelfde vak mogen worden geplaatst als bands zoals Swans, Neurosis, Crowbar en Black Tongue.

Bloodiest - Bloodiest
Bloodiest - Bloodiest

Voor de totstandkoming van het titelloze album doken de mannen samen met producer Mike Lust (Iron & Wine, Rise Against) de Electrical Audio Studios van Steve Albini in om aldaar een uiterst avontuurlijke plaat met een achttal zeer uiteenlopende tracks op te nemen. Zanger Bruce Lamont lijkt zo nu en dan uit zijn tenen te grommen om daar vervolgens weer een fraai stuk cleane zang overheen te gooien. Voor de die-hard metalluisteraar zal Bloodiest dan wellicht ook even wennen zijn.

Op hun tweede plaat neemt Bloodiest de luisteraar mee op een melomane reis door een angstaanjagende wereld, waar we slechts flarden van verlichting kunnen waarnemen bij korte intermezzo's als het akoestische 'Condition' en het excelerende 'Mind Overlaps'. Ben je dus wel een liefhebber van post-apocalyptische klanken en alles verpletterende gitaarmuren, dan kunnen we je absoluut aanraden om deze schijf eens bij een lokale platenboer te gaan beluisteren.