Ulefone Be Touch, overslaan en naar de opvolger?

5. Prestaties

 

Benchmarks

  • Antutu: 48245
  • Geekbench: 3923 multi-core, 801 single-core
  • Vellamo: browser 2829, multi-core 1923, metal 1324
  • Quadrant: 20197
  • Ice storm extreme: 3245

betouch-antutu (Foto: rene90)

GPS

Met de huidige update is het erg lastig een koude fix te krijgen, dus zonder het gebruik te maken van wifi / internet. Ik ben na 5 minuten ook maar gestopt om een fix te verkrijgen omdat dit gewoon erg lastig is en dit is zonde. Met wifi lukt het wel om uiteindelijk (ook na een paar minuten) een fix te krijgen maar je mag verwachten dat zoiets gewoon doet wat het moet doen.

Wifi

De wifi werkt prima, geen klachten op dit gebied en deze is vergelijkbaar met andere toestellen. Geen uitblinker wat dat betreft maar gewoon wat je mag verwachten.

Bellen / bereik

Met de meest recente OTA (20150702) is dit wat twijfelachtig. Een aantal keer heb ik telefoonjes gepleegd waarbij ik te horen kreeg dat ik slecht te verstaan was. Mogelijk dat dit te maken heeft met de vertragingen op het toestel wat ook gevolgen heeft voor het bellen. Wat ik nu meestal doe is de telefoon in de nacht standaard uit en aan te laten gaan en dan blijven de vertragingen minimaal gedurende de dag en heb ik ook geen problemen met de kwaliteit van het bellen.  Sowieso vind ik het wel een kwalijke zaak dat zulke problemen niet snel worden opgelost.

Vingerafdruksensor

Deze zit erg goed verwerkt in de stevige home-knop. En juist op die plek gebruik je de duim om te klikken en zou het prettig zijn om ook met de duim te kunnen ontgrendelen. In de praktijk blijkt dit nog erg lastig te zijn. Het lukt wel om de duim te registreren als vingerafdruk maar omdat je die toch onder een bepaalde hoek hebt als je wilt ontgrendelen krijg je al snel de melding dat het niet werkt. Er zijn momenten dat het wel lukt maar in de praktijk gebruik ik de scanner niet meer omdat een normale vinger wel prima registreert maar ik niet het toestel met de ene hand ga vasthouden zodat ik met een wijsvinger kan ontgrendelen wat wel snel en accuraat werkt.

betouch-poging2 (Foto: rene90)

Speaker

Deze telefoon hoef je niet te kopen voor een hoog volume en mooi geluid uit de speaker. Het is erg basic en niet gericht op het voeren van handsfree gesprekken. Andere telefoons die ik in handen hebben gehad geven vaak een beter geluid met meer volume, waar je nu moet zorgen dat er geen omgevingsgeluiden zijn omdat je dan al moeite hebt om een filmpje goed te kunnen horen.