CD: Chris Grant - It's Not About War

De Britse stad Liverpool staat al jaren bekend als een thuishaven voor zeer succesvolle muzikanten. Of het iets is dat in het water van de rivier de Mersey zit is niet bekend maar het is een feit dat er sinds The Beatles toch heel wat aardige bandjes uit Liverpool zijn gekomen. Zo ook de Liverpoolse muzikant Chris Grant, van wie onlangs het fraaie debuutalbum getiteld It's Not About War is verschenen.

Chris Grant - It's Not About War

Voor de ontdekking van Chris Grant moeten we een jaar of zes terug in de tijd. Het was namelijk in 2007 dat Alan McGee, de grote man achter het beroemde Britse platenlabel Creation Records en manager van bands zoals The Jesus and Mary Chain, Primal Scream, My Bloody Valentine, Oasis en The Libertines, voor het eerst hoorde van Chris Grant en zijn toenmalige band The Grants. De groep had in die tijd een Myspace-pagina waar hun liedjes toch snel zo'n 3000 keer per week werden beluisterd en dat was McGee ook niet ontgaan.

Inmiddels is het 2013 en heeft Alan McGee zijn eigen platenlabel 359 Music opgericht, waarop we nu dus het verrassend leuke debuutalbum van Chris Grant tegenkomen. Chris Grant is een muzikant wiens muziek zich niet zomaar in een hokje laat stoppen. Op It's Not About War horen we liedjes die liefhebbers van folk- en countrymuziek zeker aan zullen spreken. Maar naast de americana invloeden horen we hier ook een artiest aan het werk die ongetwijfeld albums van bands zoals Echo & the Bunnymen en The La's in zijn platenkast heeft staan.

It's Not About War werd grotendeels opgenomen op een wrakke computer in de slaapkamer van Grant, wat het lofi-karakter van de plaat alleen maar ten goede komt. Label-eigenaar Alan McGee zei eerder over de muzikant: 'Chris could be one of the few artists in the history of Liverpool to step out of the shadows of The Beatles' en daar zou hij, afgaande op dit sterke debuut, nog wel eens gelijk in gaan krijgen ook!