SBK-08

Terwijl het Superbike Wereldkampioenschap alweer bijna ten einde is komt SBK-08 nog even om de hoek scheuren, zodat je zelf het seizoen nog dunnetjes over kan doen alleen dan op een manier waarop jij het in gedachte had. Pak één van de Superbikes en race over het circuit, na veel vallen en opstaan zul je instaat zijn om de overwinning te claimen en jezelf wereldkampioen SBK-08 kunnen noemen.

In SBK-08 kun je jezelf uitleven op twaalf realistisch nagemaakte circuits zoals Assen, Salt Lake City of Monza. Je kan een volledig nieuw seizoen met de officiële circuits, teams, rijders en sponsoren beleven. Daarnaast zijn er ook de nodige andere spelopties, zodat je naast je seizoen ook nog andere dingen kunt doen. Bij time trial bijvoorbeeld moet je je eigen tijden op een bepaald circuit zien te verbeteren.

Je ontkomt er bijna niet aan om SBK-08 te gaan vergelijken met Moto GP. Het zijn de enige twee franchises waar geracet wordt op de officiële circuits. Het verschil tussen deze twee games zit in de wedstrijden, de regels en de motoren die gebruikt worden. Waar bij de superbike kampioenschappen gebruik gemaakt wordt van officieel gesponsorde motoren die bedoeld zijn voor gebruik op de openbare weg, gebruikt Moto GP prototypes welke vele malen lichter en krachtiger zijn dan de superbikes. SBK-08 is dan ook meer een simulatie dan Moto GP dat is. En exact om deze reden kun je juist heel goed een keuze maken.
In SBK-08 is er op grafisch gebied vooruitgang geboekt ten opzichte van SBK-07. De pakken en motoren van de rijders glimmen in het zonlicht door middel van een waas om de speler heen. Daarnaast kun je genieten van de hittedampen die van het wegdek komen. Als het echter met bakken uit de lucht komt, dan zie je de weerspiegeling van de motoren, rijders en de donkere grauwe lucht op het wegdek.



Het lijkt echter wel of ze vergeten zijn om de grafische aanpassingen door te voeren op de achtergronden en de dames die de paraplu vasthouden bij de start van een race. De teamleden hebben ze ook gelaten voor wat het was, deze bewegen erg houterig. Enige vorm van expressie is dan ook niet aanwezig. Het circuit, de motoren en de rijder zijn zeer gedetailleerd en goed uitgewerkt, alleen de omgeving is niet zo netjes afgewerkt. Dit maakt overigens niet veel uit als je er met 200 km/u voorbij raast.