DVD: Claudia Zuigt

Claudia de Breij werd op 13 maart 1975 geboren in Utrecht. Behalve cabaretier (aan het woord cabaretière heeft ze een hekel) is De Breij ook presentatrice op tv en radio en heeft ze een cd uitgebracht met een aantal van haar cabaretnummers, Nooit Alleen getiteld. Maar Claudia Zuigt is dus een cabaretvoorstelling, of eigenlijk twee. Behalve de titelshow staat op deze dubbeldvd ook de show De Wilde Frisheid.

Laat ik beginnen met De Wilde Frisheid, De Breijs eerste theatershow, opgenomen in De Kleine Komedie. Een deel van deze voorstelling is op de dvd gezet. Het duurt ongeveer een uur en is best vermakelijk, maar als kijker blijf je een beetje met het idee zitten dat Claudia niet alles eruit haalt wat erin zit. Jammer dus. Misschien komt dit omdat het niet de hele show is, misschien is het leukste gedeelte eruit gelaten, ik heb geen idee. De grappen komen echter niet echt van de grond en het is net alsof De Breij een uur aan het opwarmen is. Neemt niet weg dat de show alleraardigst in elkaar zit en zeker geen straf is om te bekijken.

Dan Claudia Zuigt... De hele show is opgebouwd rondom een anekdote over een stofzuiger (vandaar dus die titel) en de bijbelse zondeval. Vanaf de eerste minuut is de voorstelling zeer entertainend. Eigenlijk is er geen moment waarop Claudia Zuigt inzakt. De Breij en haar band slaan zich glansrijk door de twee uur durende show heen. Zelfs de liedjes zijn leuk, en ik ben toch echt geen fan van cabaretliedjes. Wat wil een mens nog meer!

Nou, extra's bijvoorbeeld! Die staan er ook op. Er is een interview met de band en Claudia, het opnemen van de tv-promo's en meer van dat soort semi-grappige dingen. Wel een leuke aanvulling, maar niets om speciaal de dvd voor te kopen.


Claudia Zuigt is een erg leuke voorstelling. De vrouw die heel Putten tegen zich in het harnas jaagde, is echt grappig. Niet te grof, lekker afwisselend en nooit saai. Inmiddels toert Claudia de Breij door de Nederlandse theaters met haar nieuwe show, Hallo Lieve Mensen. Na deze dvd ga ik maar eens kijken of ze de plaatselijke schouwburg hier ook aandoet...



Label: CNR Releasedatum: 28 december 2005 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!


Vorig jaar had FOK! een interview met Claudia de Breij