Game Review: No One Lives Forever 2

Wederom kruip je in de huid van Cate Archer, een vrouwelijke agente van de organisatie Unity. Je missie, het stoppen van H.A.R.M. met het uitvoeren van hun snode plannen om een onafhankelijk eilandje in te nemen en daar een basis te bouwen.

Het word Cate echter niet makkelijk gemaakt, H.A.R.M. heeft nog slechte herinneringen aan haar van de vorige keer dat ze hun snode plannen dwarsboomde. Je krijgt dus verschillende lui achter je aan die je van het leven willen beroven. Cate is echter niet de standaard huisvrouw met deegroller, echter eentje met een compleet arsenaal aan wapens, variërend van een shockgun tot en met een vol automatisch machine geweer en zelfs bananen en een mechanische kat helpen haar d'r vijanden te verslaan.

Cate staat gelukkig niet in haar eentje tegenover H.A.R.M. en aanhang. Ze heeft ook nog wat vrienden, zoals bijvoorbeeld Magnus, een gespierd figuur met een supergaaf schots accent. Het gekibbel tussen hem en Cate heeft mij meerdere malen hartelijk doen lachen.

Ook bezoek je meerdere plaatsen op onze wereld bol, zo zit je in India, en een dag later ren je door de bossen van Siberië opzoek naar informatie in een Russische basis waarmee H.A.R.M. samen werkt. Ook breng je een bezoek aan het Unity-gebouw en de geheime basis van H.A.R.M..

Net als een echte spion kun je je verstoppen in donkere hoekjes en vanuit daar gesprekken afluisteren of met je sniper rifle op afstand staande vijanden neerhalen. Maar ziet een van z'n collega's hem dood op straat liggen, dan moet je oppassen, want alarm knoppen zijn nooit ver weg. Dus voor je het weet loeien de sirenes en lopen er binnen no-time 20 bewakers naar je te zoeken.

Verhaal

De gameplay doet me veel denken aan die van Soldier of Fortune 2. Zo zie je bij het sloten openbreken of doorzoeken van lijken een statusbalkje dat terug loopt. Is dat balkje leeg, dan kan de deur open. Ook moet je met lijken slepen en ze in kasten/donkere plekken leggen zodat men ze niet al te snel vind. Iets wat ik in SOF2 ook tegenkwam.

Tijdens het spel krijg je ook skill points, deze kun je gebruiken om bepaalde aspecten van Cate beter te krijgen, zoals bijvoorbeeld het sneller doorzoeken van een file kast, haar body armour en de hoeveelheid ammunitie die ze mee kan slepen.

Gameplay