Crysis 2

Crysis 2

Afgelegen in een hoekje op de grote beursvloer van de Gamescom stond een booth waar het verdacht rustig was. Erg vreemd aangezien hier de multiplayer van Crysis 2 te spelen was.  Na een korte demonstratie van de singleplayer, die in 3D te zien was, mochten de journalisten het tegen elkaar opnemen in een spannende en zeer goede multiplayer.

In de singleplayerbeelden die we te zien kregen moet de hoofdrolspeler het in een metrostation opnemen tegen een gigantische robot-alien die door de kamers heen rent en alles om zich heen kapotschiet. Door hem te bestoken met raketten kan hij uiteindelijk verslagen worden, maar je zal uiteindelijk moeten rijden voor je leven als een hele wolkenkrabber naar beneden komt storten. Het zag er allemaal ontzettend intens uit met overal explosies, rondvliegende kogels en het gebouw dat langzaam maar zeker kapot wordt geschoten.  De game ziet er in 3D nog mooier uit dan in in 2D en de effecten, zoals het stof dat op het beeld terechtkomt en ook het kruisje waarmee je moet richten, die deels in en deels uit het beeld zweeft, werken erg goed.

Crysis 2

Na de korte demonstratie mochten we de multiplayer proberen. Net als bij de vorige game kon je ook hierbij kiezen tussen verschillende loadouts van wapens die allemaal een eigen power-up hadden. Zo kan je jezelf onzichtbaar maken of kan je een veel sterkere armor aantrekken. De game was te spelen met de Xbox 360-controller of met de muis en toetsenbord. Ik had voor de laatste combinatie gekozen en hiermee speelde de game enorm lekker. Het gebruik van de verschillende power-ups is erg leuk en je zult enorm goed op moeten letten of er niet een onzichtbare vijand om het hoekje staat.

Belangrijkste aspect van de game zijn natuurlijk de graphics. Het eerste wat je dan ook opvalt is dat de game er enorm goed uitziet. De speelsessie speelde zich af in een half ingestort gebouw waardoor overal puin en rotzooi lag. Zelfs in de multiplayer ziet alles er enorm scherp en gedetailleerd uit. De shootouts zijn enorm intens doordat de game er zo ontzettend goed uitziet en ook de animaties van de tegenstanders maken alles nog realistischer.

Crysis 2

Voorlopige conclusie
Crysis 2 doet precies wat je van de game mag verwachten: het speelt enorm lekker en ziet er briljant goed uit. De singleplayerbeelden die we te zien kregen deden mijn mond openvallen van verbazing en de multiplayer die we te spelen kregen speelde enorm lekker weg. Een game om zeker goed in de gaten te houden en waarschijnlijk de moeite waard om je PC nog eens een lekkere upgrade voor te geven.