Optimaal werken in je horecabedrijf begint met de beste apparatuur

De werkdruk is op weinig plekken zo hoog als in professionele keukens, waar het personeel op de piekmomenten geen enkele fout mag maken aangezien alle bestellingen op tijd naar de tafels moeten. Om de lekkerste gerechten bij de gasten op tafel te krijgen, zijn er tal van dingen waar je op moet letten. Een van de belangrijkste factoren wordt echter vaak overgeslagen en dat is de apparatuur waarmee gewerkt wordt. Is het tijd om eens kritisch rond te kijken in jouw keuken?

Vaak verouderde apparatuur in horecakeukens

Horecabedrijven hebben het de laatste periode niet altijd even gemakkelijk gehad en dat betekent dat investeringen uitgesteld zijn. Daar is niets mis mee, totdat er op dagelijkse basis gewerkt moet worden met apparatuur dat eigenlijk niet langer in staat is om de kwaliteit te leveren die jij in jouw keuken wilt hebben. Je kent het ongetwijfeld. Die ene friteuse die de temperatuur niet meer goed vasthoudt, die vitrinekoeling die net even iets te veel geluid maakt en uiteraard die kassalade waarvan de printer al een jaar geleden vervangen had moeten worden. Zulke gevallen kom je in de meeste restaurants en cateringbedrijven wel tegen vandaag de dag. 

Hoewel het logisch lijkt om geld te besparen in krappere tijden, is de apparatuur in jouw horecabedrijf een van de hoekstenen waar je op bouwt tijdens het bereiden van gerechten. Daarnaast wordt steeds vaker geconstateerd dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan wanneer het vervangen van bepaalde apparaten te lang uitgesteld wordt en een onveilige werkomgeving is wel het laatste dat je wilt in de horeca.

Nieuwe horeca-apparatuur is lang niet zo duur als je denkt

Vaak wordt het investeren in nieuwe apparatuur uitgesteld vanwege het idee van te hoge prijzen, waarmee het niet lonend of niet haalbaar wordt. Het punt dat kwalitatieve, professionele apparatuur zichzelf terugverdient, is daarmee niet relevant. Totdat je erachter komt dat apparatuur lang niet altijd zo duur hoeft te zijn. Kijk je bijvoorbeeld naar innovatieve koelvitrines (zoals de modellen op deze pagina: https://www.horecagemak.nl/koelen-vriezen/koelvitrines/) of vrieswerkbanken (https://www.horecagemak.nl/koelen-vriezen/vrieswerkbanken/), dan zie je al snel dat er veel meer mogelijkheden zijn dat je waarschijnlijk dacht. 

Hetzelfde geldt voor andere apparatuur die je dagelijks gebruikt in je keuken, maar ook achter de bar zoals de barkoelkasten (die je onder andere kunt vinden op https://www.horecagemak.nl/koelen-vriezen/barkoelkasten/) waarmee je een groot verschil kunt maken. Niet alleen voor je personeel, maar ook voor de uitstraling in je horecabedrijf zelf.

Waar kun je terecht voor de beste prijs-kwaliteitverhouding?

Er zijn tal van aanbieders van horeca-apparatuur, maar het is belangrijk dat je de apparatuur kunt vinden met de beste prijs-kwaliteitverhouding én optimale service. Alleen op die manier kun je namelijk de apparaten en machines vinden die jij nodig hebt. Kijk je naar Horecagemak.nl, de grootste distributeur voor de Nederlandse horeca, dan zie je direct dat zij gratis bij jou langskomen om samen een kijkje te nemen in jouw keuken en zo advies op maat te leveren. Wil je zeker weten dat je de juiste apparaten kiest én de prijs-kwaliteitverhouding optimaal in orde is, dan is Horecagemak de plek waar je moet zijn.