Van Bronckhorst wint met Besiktas in Europa League, Ten Hag en United pakken punt

Naast de wedstrijden van Ajax, FC Twente en AZ werden er donderdagavond in de Europa League natuurlijk nog meer wedstrijden gespeeld, de gehele derde speelronde stond op het programma - met uitzondering van twee duels die woensdag al werden gespeeld. Daarbij kwamen weer de nodige Nederlanders in actie, met wisselend succes.

Erik ten Hag ging met zijn Manchester United op bezoek in Turkije bij Fenerbahce, waarbij hij Matthijs de Ligt en Joshua Zirkzee in de basis had staan. Na een kwartier opende Christian Eriksen de score al na een assist van Zirkzee, maar kort na rust trok Youssef En-Nesyri de stand gelijk. Het bleef bij 1-1, hoewel Fenerbahce het wel veertig minuten zonder coach moest doen: José Mourinho werd met rood weggestuurd.

Giovanni van Bronckhorst ging met Besiktas naar Frankrijk, waar een duel wachtte tegen Olympique Lyon. Twintig minuten voor tijd werd de score eindelijk geopend: Gedson Fernandes zette Besiktas op 0-1 en dat leverde uiteindelijk ook de volle drie punten op voor Van Bronckhorst en zijn mannen.

Bij Maccabi Tel Aviv mocht Joris van Overeem invallen tegen Real Sociedad, terwijl Tyrese Asante op de bank bleef zitten. Het mocht niet baten, want de Spanjaarden wonnen met 1-2, onder meer door een assist van voormalig Ajax-, Zwolle- en ADO-speler Sheraldo Becker.

Robin Pröpper en Neraysho Kasanwirjo mochten een minuut of twintig meespelen bij de Rangers, die in eigen huis Roemeens bezoek kregen. FCSB kwam langs, maar kon geen vuist maken: Tom Lawrence, twee keer Vaclav Cerny en Hamza Igmane leverden de Rangers een mooie 4-0 zege op.

Coach Pascal Jansen kreeg met het Hongaarse Ferencvaros bezoek van OGC Nice, waar aanvoerder Pablo Rosario, jarenlang PSV'er, kort voor het einde rood kreeg wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. Het mocht niet baten, want Jansen en Ferencvaros gingen er met een 1-0 zege vandoor nadat Moise Bombito al na een kwartier een eigen goal maakte.

Lazio, Tottenham en Anderlecht zijn de drie teams die in de competitie nog het maximale aantal punten hebben met drie overwinningen. Ajax staat op een keurige vierde plek, AZ staat op de 24e plek, precies boven de streep die voor uitschakeling staat. FC Twente staat daar met de 28e plek onder, de volledige stand is hier te vinden.

Uitslagen Europa League, speeldag 3
Galatasaray - IF Elfsborg 4-3
Braga - Bodø/Glimt 1-2
Qarabag - Ajax 0-3
AS Roma - Dynamo Kyiv 1-0
Eintracht Frankfurt - RFS 1-0
Midtjylland - Union Saint-Gilloise 1-0
Ferencvaros - Nice 0-1
Maccabi Tel Aviv - Real Sociedad 1-2
PAOK - Viktoria Plzen 2-2
FC Twente - Lazio 0-2
Tottenham Hotspur - AZ 1-0
Athletic Bilbao - Slavia Praag 1-0
FC Porto - TSG Hoffenheim 2-0
Fenerbahce - Manchester United 1-1
Malmö FF - Olympiakos 0-1
Olympique Lyon - Besiktas 0-1
Rangers - FCSB 4-0
Anderlecht - Ludogorets Razgrad 2-0