Uitslagen eredivisie zaterdag

PSV heeft zaterdag met moeite de achtste overwinning van het Eredivisie-seizoen behaald door Sparta Rotterdam met 2-1 te verslaan. Ondanks dat de Eindhovenaren bijna de hele tweede helft met tien man speelden na een rode kaart voor Matteo Dams, wisten ze stand te houden. Sparta kreeg vlak voor tijd nog een aantal grote kansen op de gelijkmaker, maar een doelpunt in blessuretijd werd afgekeurd wegens buitenspel.

NAC Breda - NEC (1-0)
NAC Breda won zaterdag met 1-0 van NEC in een verhitte wedstrijd. De eerste helft verliep rustig, maar na rust kwam de wedstrijd tot leven. NAC moest halverwege de tweede helft verder met tien man na een harde tackle van Saná Fernandes. Kort daarna kreeg NEC-keeperstrainer Gábor Babos rood voor commentaar op de scheidsrechter. Na onrust op de tribunes en een korte onderbreking door het gooien van muntjes werd het spel hervat. NAC pakte de winst dankzij een schitterende vrije trap van Dominik Janosek. NEC slaagde er niet in om in de slotfase de gelijkmaker te forceren.

PSV - Sparta Rotterdam (2-1)
PSV kwam in het Philips Stadion op achterstand, maar wist nog voor rust gelijk te maken via een gelukkige treffer. Kort daarna zette Luuk de Jong PSV op voorsprong met een prachtig doelpunt.

In de tweede helft speelde PSV met tien man na een rode kaart voor Matteo Dams, die Camiel Neghli onderuit haalde. Sparta had moeite om kansen te creëren, maar kreeg in de blessuretijd alsnog enkele goede mogelijkheden. Hoewel Sparta scoorde, gebeurde dit vanuit buitenspelpositie, waardoor PSV de overwinning veiligstelde en de maximale score in de Eredivisie behield.

FC Utrecht - RKC Waalwijk (3-2)
FC Utrecht heeft zijn vijfde overwinning op rij behaald door met 3-2 te winnen van RKC Waalwijk. De Waalwijkers blijven door de nederlaag puntloos en evenaren daarmee het negatieve record van Volendam (1963) en MVV (1968).

RKC kwam in Utrecht nog op voorsprong via Cleonise, maar na een terechte rode kaart voor Melle Meijers kantelde de wedstrijd in het voordeel van FC Utrecht. Nick Viergever kopte snel na de rode kaart de 1-1 binnen en na rust zou FC Utrecht afstand nemen dankzij doelpunten van Brenden Aaronson en David Min. RKC kwam nog terug tot 3-2 door een benutte strafschop, maar slaagde er niet in om de gelijkmaker te forceren. De Waalwijkers wachten daardoor nog steeds op hun eerste punten in de Eredivisie.