F1: Norris op poleposition in Singapore, Verstappen tweede

Lando Norris heeft de poleposition voor de Formule 1 Grand Prix van Singapore gegrepen. De Brit kwam in de straten van de Aziatische stadsstaat tot een tijd van 1.29,525 waarmee hij iets sneller was dan kampioenschapsleider Max Verstappen en Lewis Hamilton.

Op de vrijdag zaten de Red Bulls er niet bij, maar in de derde vrije training liet Verstappen zien dat er meer mogelijk was dan gedacht. Dit toonde zich al in Q1 waarin hij er meteen bij zat. Dat gold niet voor de onder vuur liggende Daniel Ricciardo die na het vallen van de vlag buiten de top vijftien viel. Ook Lance Stroll, Pierre Gasly, Valtteri Bottas en Guanyu Zhou waren snel klaar.

In het tweede deel flirtten een aantal coureurs al met de muur en ook Verstappen had een tweede run nodig nadat hij op gebruikte banden in de laatste bocht buiten de lijnen kwam en zijn tijd afgenomen zag worden. Even leek het erop dat Alexander Albon door zou mogen naar het laatste deel, maar de Britse Thai kwam uiteindelijk een fractie tekort, net als zijn Williams-teamgenoot Franco Colapinto. Ook voor Sergio Perez was het een tegenvaller dat hij uit kon stappen, samen met Kevin Magnussen en Esteban Ocon.

In het laatste deel opende Oscar Piastri met een 1.30,037 het bal, maar achter hem was Verstappen sneller. De Nederlander raakte zijn tijd kwijt omdat voor zijn neus Carlos Sainz in de laatste bocht de muur in ging en er eerst geel en daarna rood hing. Dit betekende dat alle coureurs slechts één ronde kregen om te gaan voor poleposition. Van hen was Norris met een tijd van 1.29,525 de snelste, voor Verstappen en Hamilton. George Russell greep plek vier, voor Piastri, Nico Hülkenberg, Fernando Alonso en Yuki Tsunoda. Charles Leclerc raakte zijn tijd kwijt en start als negende, naast Ferrari-teamgenoot Sainz.