Geen WK-finale voor voetbalsters onder 20, Japan te sterk

De Nederlandse voetbalsters onder 20 jaar hebben zich in Colombia niet kunnen plaatsen voor de finale van het wereldkampioenschap. In de halve finales werd woensdagnacht in Cali verloren van Japan, dat voor de derde keer op rij in de eindstrijd staat.

Al vanaf het begin waren de meeste kansen voor de Japanse ploeg en diep in de blessuretijd van de eerste helft leverde dat ook daadwerkelijk wat op: Miyu Matsunaga bediende de in de VS spelende Manaka Matsukubo en die volleerde de bal op fraaie wijze achter keepster Femke Liefting.

Serieuze Nederlandse kansen kwamen er ook in de tweede helft nauwelijks en een minuut of tien voor het einde viel dan ook echt het doek: Matsukubo, die er op het gewonnen WK twee jaar geleden ook al bij was, rondde een prima aanval af en bracht de 2-0 eindstand op de borden.

Japan neemt het in de finale op tegen tweevoudig wereldkampioen Noord-Korea. Dankzij een goal van Il-son Choe in de eerste helft werd met 1-0 gewonnen van de Verenigde Staten. Daar speelt Nederland zaterdag om 23.00 uur Nederlandse tijd tegen voor plek drie, 24 uur later begint de finale.