Uitslagen eredivisie zaterdag

PSV heeft ook de vijfde competitiewedstrijd gewonnen. Tegen NEC won het eenvoudig en de landskampioen blijft foutloos. FC Twente en Feyenoord liepen tegen puntenverlies op. AZ won de laatste wedstrijd van de avond met maar liefst 9-1 en boekte daarmee een clubrecord.

PSV - NEC 2-0
Na acht minuten was de wedstrijd in Eindhoven gespeeld. Luuk de Jong zorgde vanuit een penalty voor de openingstreffer, waarbij NEC'er Kodai Sano met rood van het veld moest. Vijf minuten na de openingstreffer maakte Guus Til de 2-0. In het vervolg van de wedstrijd werd er niet meer gescoord.

FC Twente - PEC Zwolle 1-1
FC Twente kwam in de Grolsch Veste al na acht minuten op achterstand door een doelpunt van Dylan Vente. Na de achterstand creëerde Twente genoeg kansen, maar het duurde tot halverwege de tweede helft voordat Sem Steijn de gelijkmaker maakte. De aanvallende middenvelder profiteerde van een fout van de doelman van PEC Zwolle. Daarna werd er niet meer gescoord en kon Twente voor eigen publiek opnieuw niet winnen.

FC Groningen - Feyenoord 2-2
Feyenoord heeft opnieuw punten laten liggen in de eredivisie. In Groningen leken de Rotterdammers op weg naar een tweede zege in de competitie, maar in de laatste tien minuten gaf het een 0-2 voorsprong weg.

Feyenoord kwam in de eerste helft net na het half uur op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Thom van Bergen. In de zeventigste minuut leek Igor Paixão Feyenoord naar een tweede overwinning van het seizoen te koppen. Maar door twee doelpunten in de slotfase van invaller Brynjólfur Willumsson wist FC Groningen toch nog één punt te pakken en moet Feyenoord nog even wachten op de tweede competitiezege.

NAC Breda - Fortuna Sittard 1-0
NAC Breda heeft de tweede overwinning van het seizoen te pakken. In een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard leek het lang op een 0-0 gelijkspel uit te draaien, maar vijf minuten voor tijd zorgde de Poolse invaller Kacper Kostorz voor het beslissende doelpunt en de drie punten voor NAC.

AZ - sc Heerenveen 9-1
AZ heeft een recordoverwinning geboekt in de eredivisie door sc Heerenveen met 9-1 te verslaan in het AFAS Stadion. Dit is de grootste overwinning in de clubgeschiedenis.

AZ leidde halverwege de wedstrijd tegen sc Heerenveen met 2-1. Spits Troy Parrot scoorde halverwege de eerste helft zijn eerste treffer en direct na rust maakte de Ierse spits er nog drie. Dat deed de spits in welgeteld acht minuten tijd. Na de vier goals van Parrot liep AZ uit naar een 9-1 overwinning en daar verbeterde ze hun clubrecord, dat was de de 2-9 overwinning in 1977 tegen FC Amsterdam.