Zonnig Dortmund kleurt Oranje

In Dortmund worden er zo'n 75.000 Nederlandse fans verwacht, de binnenstad ziet dan ook al aardig oranje. RTL verslaggever Jeroen Akkermans meldt: "Het is prachtig om te zien hoe Nederlandse fans mengen met de Engelse supporters. Dat is niet altijd zo geweest." Veel Nederlanders zitten volgens hem al flink aan het bier. Lang niet iedereen heeft kaartjes om de wedstrijd in het stadion bij te wonen. "Velen zijn hier puur voor de gezelligheid." Volg het liveveslag van RTL hier.

Hoewel de fanmars pas om 16.30 uur begint, zijn de groepen Oranjefans al druk aan het oefenen op het Snollebollekes nummer ' Naar Links, Naar Rechts'.

Het verkeer richting Duitsland groeit nog steeds. Een groeiend aantal fans van het Nederlands elftal is onderweg naar Dortmund en de files veroorzaakt door grenscontroles worden langer, zo meldt de ANWB. De eerste files ontstonden al om 07.00 uur vanochtend.

Op de A12 stond na het middaguur ongeveer 13 kilometer file, wat resulteert in een vertraging van bijna een uur. Op de A76 van Heerlen richting Aken is er een file van 5 kilometer met een vertraging van meer dan een half uur.

Een andere file bevindt zich op de A67 bij Venlo, die overgaat in de A40 over de grens. Automobilisten staan daar ongeveer 40 minuten in de file. Ook op de A77 is er al enige tijd sprake van filevorming, tussen Nijmegen en de Duitse grens duurt de rit voor automobilisten 20 minuten langer.