Uitslag Vitesse - Heracles

Vitesse heeft een belangrijke geboekt tegen Heracles Almelo. In het Gelredome wonnen de Arnhemmers met 2-0 en staan daardoor niet meer op de laatste plaats in de eredivisie.

Vitesse kent tot nu toe een slecht seizoen. Ook onder de interim trainer Edward Sturing werden de eerste twee wedstrijden verloren, maar tegen Heracles Almelo pakte Sturing met zijn ploeg de winst. Na twintig minuten zorgde Gyan de Regt voor de openingstreffer, even daarvoor had hij nog een goede kans gemist. Toch leek Heracles net na het half uur op gelijke hoogte te komen toen de bezoekers een penalty kregen na een overtreding van Eloy Room. Maar de Vitesse-doelman herstelde zijn fout door de strafschop van Emil Hansson te stoppen.

Vitesse bleef in de tweede helft makkelijk overeind tegen Heracles en een kwartier voor tijd besliste Amine Boutrah de wedstrijd. De 23-jarige Franse aanvaller schoot tegen Heracles zijn eerste van het seizoen binnen. Door de zege is Vitesse niet meer de nummer laatst in de eredivisie, die is nu voor FC Volendam.