Veldrijdster Bakker boekt in Italiaanse sneeuw haar eerste wereldbekerzege

Manon Bakker heeft de wereldbeker veldrijden in Val di Sole gewonnen. De Nederlandse was in de laatste ronde te sterk voor Ceylin del Carmen Alvarado. Op ruim één minuut van de winnares kwam Puck Pieterse als derde over de finishstreep.

Veel toppers lieten de wereldbekerbeker in Italië links liggen. Fem Van Empel en Lucinda Brand, die beide twee wereldbekers wisten winnen, kwamen niet aan de start net zoals andere Nederlandse veldrijdsters zoals Shirin van Anrooij, Denise Betsema, Annemarie Worst en Inge van der Heijden. In Val di Sole ging Ceylin del Carmen Alvarado als eerste de eerste bocht door, maar kwam daarna direct ten val. Zonder grote gevolgen, want ook achter haar werd er gevallen.

Alvarado maakte onderweg verschillende foutjes, maar halfweg de cross leek de 25-jarige Nederlandse toch op weg naar de overwinning. Ze had twintig seconden voorsprong op de nummer twee Manon Bakker, maar de fouten bleven terugkeren bij Alvarado. In het slot van de voorlaatste ronde kwam Bakker snel aansluiten bij Alvarado na een nieuwe hapering van Alvarado en gingen ze gezamenlijk de slotronde in. Daarin nam Bakker de kop en nadat Alvarado opnieuw bleef haken in de sneeuw reed Bakker weg bij haar landgenote en reed ze naar haar eerste overwinning in de wereldbeker. Alvarado werd op een kleine minuut tweede, Pieterse maakte het podium in Italië compleet.