Noppert en Van Gerwen onderuit op Grand Slam of Darts, Buntz blijft stunten

In Wolverhampton zijn donderdagavond de laatste vier wedstrijden gespeeld in de achtste finales van de Grand Slam of Darts. Daar kwamen ook twee Nederlanders in actie, maar dat ging niet zo goed, terwijl dé grote sensatie van het toernooi door bleef stomen.

Andrew Gilding begon tegen dé sensatie van het toernooi, de Amerikaan Stowe Buntz, die weer op dreef was en de eerste vijf legs won. Gilding kwam er wat beter in en met een 110-finish kwam hij 'terug' tot 7-3, maar het was niet genoeg: na wat problemen op de dubbels maakte Buntz het met 10-5 af tegen de UK Open-kampioen, voor wéér het grootste succes uit zijn carrière.

Danny Noppert en Stephen Bunting speelden tegen elkaar, waarbij Bunting al snel een 4-1 voorsprong pakte. Hij liet vervolgens de kans op een negendarter liggen en Noppert kwam er gelijk overheen met een 136-finish, maar toch kon de Fries Bunting niet echt bijbenen en de Engelsman maakte het af met een fraaie 121-finish: 10-4.

Michael van Gerwen kreeg Damon Heta tegenover zich en dat begon in elk geval als een spannende wedstrijd, waarin Heta met een prima 112-finish op 4-4 kwam en vervolgens twee legs voorsprong pakte. De Australiër zette zich met 9-6 op matchpoint en maakte het op zijn eerste matchdart gelijk strak af met een 80-finish: 10-7.

De achtste finales werden afgesloten door Nathan Aspinall en Rob Cross, die met onder meer een 116-finish een 4-1 voorsprong pakte. Aspinall gaf niet op en knokte zich terug naar 7-5 en zelfs 9-8, nadat Cross een matchdart liet liggen. De oud-wereldkampioen maakte het daarna echter alsnog af en Cross won zo met 10-8.