Releaseperiode tweede seizoen House of the Dragon bekend

Zojuist is bekend geworden wanneer er gekeken kan worden naar het tweede seizoen van de succesvolle Game of Thrones-prequelserie House of the Dragon. Dit meldt Variety.

Tijdens een persevenement in New York maakte HBO Max-netwerkhoofd Casey Bloys bekend dat de eerste aflevering te zien zal zijn in de vroege zomer van 2024. Dit houdt in dat er in april of mei weer genoten kan worden van de intriges, het verraad en de machtspelletjes van de Targaryens. Ook werd er een eerste trailer vertoond, maar daarvoor moest de pers een embargo ondertekenen, wat inhoudt dat er niets geschreven mag worden over de beelden tot een bepaalde datum. Ook die precieze datum is niet bekend.

De serie werd drie weken na het uitkomen van de eerste aflevering verlengd met een tweede seizoen en de opnames begonnen afgelopen april. De opnames werden niet bedreigd door de schrijversstaking, omdat de scripts al klaar waren voordat de staking officieel werd uitgeroepen. Het hield wel in dat showrunner Ryan Condal alleen aanwezig was op set in zijn rol als producent en niets aan kon passen aan de al bestaande scripts. 

Er wordt momenteel ook gewerkt aan een Game of Thrones spinoff-serie, maar de opnames daarvan liggen stil vanwege de protesten van acteursvakbond SAG-AFTRA.