Griekspoor naar finale Washington na knappe winst op Fritz

Tallon Griekspoor heeft de finale bereikt van het ATP-toernooi van Washington. In de halve finale tegen Taylor Fritz begon de Nederlander niet goed en verloor ook de eerste set, maar herstelde zich daarna knap en won vervolgens set twee en set drie: 3-6, 6-3, 6-2.

Griekspoor begon niet goed aan het duel tegen Fritz. De Nederlander leverde direct zijn eerste servicebeurt in. In de zevende game van de openingsset kreeg Griekspoor meerdere kansen om terug te breaken, maar telkens wist de nummer negen van de wereld die weg te werken, waarna Fritz de eerste set pakte met 6-3

In set twee ging het lange tijd gelijk op. Griekspoor en Fritz wonnen steeds makkelijk hun game, waarna Amerikaan in de achtste game van de set in de problemen kwam op eigen service. Griekspoor kwam in die game op 0-40 waarna zijn tweede breakpunt voor de break zorgde. Vervolgens serveerde hij de set uit en moest de derde set de beslissing brengen.

In de vijfde game van de derde set wist Griekspoor de service van Fritz te breken, maar dat had de Amerikaan vooral aan zichzelf te danken door veel slordige fouten. Daarna was het verzet van Fritz gebroken en won de Nederlander de beslissende set met 6-2 en staat daarmee in de finale van het AT-toernooi van Washington.