Majka verslaat Mohoric en Kwiatkowski in Ronde van Polen

Rafal Majka heeft de derde etappe in de Ronde van Polen gewonnen. De 33-jarige Pool van UAE Team Emirates won het nipt in een sprint bergop van klassementsleider Matej Mohoric en zijn landgenoot Michal Kwiatkowski.

In de derde etappe in de Ronde van Polen bepaalde lang UAE Team Emirates het tempo achter een kopgroep van vier met daarbij Mick van Dijke. De kopgroep kreeg uiteindelijk zes minuten, maar in de laatste twintig kilometer was het peloton weer compleet.

Daarna ging het peloton op weg naar de laatste kilometers en daar lag een beklimming met stijgingspercentages van 15%. Ineos zorgde dat hun kopman Michal Kwiatkowski in uitstekende positie begon aan een sprint bergop, ook Matej Mohoric zat in goede positie om aan de sprint te beginnen, maar het was Rafal Majka die het haalde. De Poolse klimmer begon zijn sprint vroeg en in de sprint week hij ook van zijn lijn af. Dat was niet voldoende om Majka te declasseren en pakte daarmee zijn eerste zege van het seizoen, voor Mohoric en Kwiatkowski.

Results powered by FirstCycling.com