Mohoric bergop de snelste in Ronde van Polen

Matej Mohoric heeft zondag de tweede etappe in de Ronde van Polen gewonnen en is ook de nieuwe leider. Na ruim 200 kilometer was de Sloveen de sterkste heuvelop. In een lastig sprintje klopte hij Joao Almeida. Thuisrijder Michal Kwiatkowski werd op vier seconden derde.

Direct na de start reden Lorenzo Milesi, Sam Brand en Jacopo Mosca weg uit het peloton. Het drietal nam meer dan tien minuten voorsprong op het peloton, maar nadat Ineos en UAE zich op kop hadden gezet van de grote groep zakte de voorsprong van de kopgroep zeer snel en werden ruim voor de streep ingelopen.

Het peloton bleef tempo houden en op de slotklim van drie kilometer opende Rafal Majka. De Pool van UAE nam snel een seconden of tien voorsprong. Sam Oomen probeerde naar de Poolse klimmer toe te rijden, maar kwam net te kort. Lennert Van Eetvelt kon wel de sprong naar Majka maken en de twee begonnen de slotkilometer met een kleine voorsprong en werden in de laatste 250 meter teruggepakt, waarna Matej Mohoric zijn sprint inzette.

De Sloveen had Joao Almeida in zijn wiel, maar op de lastige aankomst was Mohoric de sterkste en pakte de tweede etappe in de Ronde van Polen. Hij is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement, hij heeft daarin vier seconden voorsprong op Almeida. Michal Kwiatkowski volgt op tien seconden.

Results powered by FirstCycling.com