Wereldkampioen Evenepoel wint voor derde keer Clasica San Sebastian

Remco Evenepoel heeft voor de derde keer in zijn carriere de Clásica San Sebastián gewonnen. In een sprint met twee was de Belgische wereldkampioen te snel voor de Bask Pello Bilbao. Aleksandr Vlasov maakte het podium compleet in de Baskische wedstrijd.

Remco Evenepoel startte als topfavoriet in de Clásica San Sebastián en maakte dat ook waar. Op iets minder dan zeventig kilometer trok de Belgische wereldkampioen ten aanval. Hij demarreerde op de steile beklimming van de Erlaitz en alleen Pello Bilbao, Aleksandr Vlasov en Alberto Bettiol konden mee. Ze raapte snel Romain Bardet en Nathan van Hooydonck, die deel uitmaakte van een vroege vlucht.

Op de volgende beklimming kon eerst Van Hooydonck niet volgen, en later moesten ook Bardet en Bettiol afhaken. Op dat moment had het peloton al een achterstand van ruim één minuut en zat de winnaar vooraan. Op de laatste beklimming, op nog geen tien kilometer van de finish, hield Evenepoel het tempo hoog. Vlasov moest passen, maar Bilbao kon wel mee met de jonge Belg. Samen reden Bilbao en Evenepoel naar de finish, waarna Evenepoel in een sprint duidelijk te snel was voor de Bask. Voor de Belg is het alweer zijn derde zege in de Baskische klassieker.

Results powered by FirstCycling.com