Tour: Etappe 20 - Korte en zeer lastige Vogezenrit als 'afsluiting'

De Tour de France zit er bijna op, we hebben nog één echte rit te gaan en dan volgt zondag de champagne- en sprintrit naar en in Parijs. Na de geweldige etappe van gisteren kan het ook vandaag weer erg leuk worden: geen hooggebergte, maar juist de hele dag op en af en dat zorgt vaak voor leuke taferelen.

De heren gaan vandaag van start in Belfort en beginnen dan aan een 133 kilometer lange tocht door de Vogezen, waarbij het gelijk al omhoog gaat op de Ballon d'Alsace. Drie keer tweede categorie, de Col de la Schlucht van de derde categorie, waar US Postal ooit het onderspit dolf, en dan een faraie afsluiting: de Petit Ballon en de Col du Platzerwasel, beiden van de eerste categorie en beiden flink pittig.

Vanaf de Platzerwasel rijdt men door naar Le Markstein-Fellering voor de finish, de laatste kilometers zijn min of meer vlak, dus op de Platzerwasel moet het gebeuren. Voor alle details verwijzen we weer door naar de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier, de start is even na half twee - de NOS, Sporza en Eurosport zijn allemaal live - en de finish staat al tussen tien voor vijf en kwart over vijf gepland.

Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)
Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)

De route van vandaag (Bron: Tour de France)
De route van vandaag (Bron: Tour de France)