Tour: Etappe 19 - Sprintende aanvallers of aanvallende sprinters?

Dat de Tour de France wat de eindzege betreft beslist is - op de hele kleine kans op een extreem stukje pech voor Jonas Vingegaard na - mag de pret uiteraard niet drukken: de achttiende etappe zou een sprintersrit worden, maar de sprintersploegen reden nogal dom en de kopgroep reed nogal slim, wat Kasper Asgreen een fraaie zege opleverde.

Vandaag een rit waar het voor de sprinters nog wel lastiger is, zeker gezien de situatie van gisteren lijkt het toch vooral een dag voor de aanvallers te worden. In de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier zien we dat we in Moirans-en-Montagne vertrekken voor een 173 kilometer lange rit naar Poligny, waarin het bijna geen kilometer vlak is.

In de laatste twintig kilometer is het klimwerk wat minder, maar tot die tijd gaat het continu op en af, met zo'n dertig kilometer voor de meet een klimmetje van de derde categorie als mogelijke scherprechter. Rond half twee gaan we van start, Eurosport is er logischerwijze gelijk bij, de NOS en Sporza snappen het niet zo goed en laten het eerste aanvalsuur voor wat het is. De finish staat tussen tien over vijf en half zes op de planning.

Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)
Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)

De route van vandaag (Bron: Tour de France)
De route van vandaag (Bron: Tour de France)