Twitter-concurrent Threads heeft na vijf dagen al ruim 100 miljoen gebruikers

Het Threads-netwerk, dat werd gelanceerd als concurrent van Twitter, wist in de eerste vijf dagen 100 miljoen gebruikers aan te trekken.

Datadienst Quiver Quantitative deelde mee dat de nieuwe internetdienst van de Meta-groep deze mijlpaal maandagochtend had doorbroken. Andere sites die het aantal app-downloads bijhouden, zagen deze  drempel al eerder overschreden worden.

Sinds woensdag beschikbaar maar niet in de EU
Threads ligt sinds vorige week woensdag in de Apple- en Android-winkels in 100 landen, maar nog niet in Europa. Hier is de start uitgesteld omdat de goedkeuring vanuit Brussel nog op zich laat wachten.

Threads behoort tot het Facebook-moederbedrijf Meta en wordt officieel beschouwd als een uitloper van Meta-dochter Instagram. Dit maakt het ook gemakkelijker om te groeien, want iedereen die al een Instagram-account heeft, kan zich met de juiste toegangsgegevens direct bij Threads aanmelden en zijn contacten overdragen. Instagram heeft meer dan twee miljard gebruikers.

Geen enkele app is tot nu toe sneller gegroeid
Threads overtrof het vorige record voor de snelstgroeiende app: de AI-gebaseerde service ChatGPT deed er twee maanden over om 100 miljoen gebruikers te bereiken, de video-app Tiktok deed er negen maanden over en Instagram zelf deed er na de lancering in 2010 twee en een half jaar over.

Twitter heeft waarschijnlijk zo'n 200 miljoen gebruikers. Eigenaar Musk bedreigt Meta al met een rechtszaak wegens Threads en beschuldigt het Amerikaanse bedrijf van het verduisteren van "handelsgeheimen en ander intellectueel eigendom" door voormalige Twitter-medewerkers aan te werven. Meta wijst de beschuldigingen af.