Swiatek, Sabalenka verder op Wimbledon, Garcia sneuvelt

Tennisster Iga Swiatek staat in de achtste finales op Wimbledon. De Poolse nummer één van de wereld, jagend op haar eerste titel in Londen, rekende vrijdag in de derde ronde met 6-2, 7-5 af met de als dertigste geplaatste Kroatische Petra Martic.

Aan de andere kant van het schema had de als tweede geplaatste Wit-Russische Aryna Sabalenka iets meer moeite met Varvara Gracheva, maar de Française werd met 2-6, 7-5, 6-2 toch verslagen. De Amerikaanse Jessica Pegula (4) won ondertussen vrij soepel van Elisabetta Cocciaretto uit Italië: 6-4, 6-0.

De Tunesische Ons Jabeur (6), vorig jaar verliezend finaliste op Wimbledon en de US Open, stuurde de jonge Chinese qualifier Bai Zhuoxuan met twee keer 6-1 naar huis, terwijl de Tsjechische tweevoudig Wimbledonkampioene Petra Kvitova (9) met twee keer 6-2 van de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich won. De Zwitserse Belinda Bencic (14) rekende dan weer met 6-3, 6-1 af met de Poolse Magda Linette (23) en mag het hierna opnemen tegen Swiatek.

In de top-15 vielen vrijdag twee slachtoffers: de Russische Daria Kasatkina (11) was niet opgewassen tegen de Wit-Russische veterane Viktoria Azarenka (19), die haar met 6-2, 6-4 de baas was. Grootste slachtoffer was echter Caroline Garcia: de Franse nummer vijf van de plaatsingslijst ging met 7-6 (0), 4-6, 7-5 onderuit tegen de als 32e geplaatste Tsjechische Marie Bouzkova.