FOK! Wat een weer: veel neerslag

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goede morgen!

Vandaag is er code geel afgegeven voor de provincies Noord-Brabant, Limburg en Gelderland wegens lokaal grote hoeveelheden neerslag. In Noord-Brabant en Limburg geldt deze van 10:00 tot 20:00, in Gelderland van 14:00 tot 20:00u. In Limburg geldt tevens code geel wegens onweersbuien tussen  15:00 en 19:00.

Maar we beginnen de dag met zon, in het noorden kan er wat mist ontstaan. Later in de ochtend neemt de bewolking toe en begint het te regenen. Vanmiddag is in het noordwesten de zon nog te zien, in het zuidoosten regent het dan al. Er kan lokaal meer dan 50 mm regen vallen. Er is kans op windstoten tot 75 k/u en hagel. In het westen en noorden blijft het op de meeste plaatsen droog. Het wordt tussen de 20 en 25 graden.

Vanavond trekt de regen weg en kan er aan zee mist ontstaan. De wind komt uit het noorden en is matig. In de nacht naar vrijdag is nog altijd kans op een bui, morgen zien we weer een droge dag met temperaturen tot 27 graden. 

Tot morgen!

De altijd immer gezellige Zaanbocht (Foto: DJMO)
De altijd immer gezellige Zaanbocht (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.