Laporte haalt vluchter in laatste 25 meter bij en wint eerste rit in Dauphiné

De eerste etappe in de Dauphiné is gewonnen door Christophe Laporte. In de laatste 25 meter van de openingsetappe ging de Fransman van Jumbo-Visma voorbij vroege vluchter Rune Herregodts, die nog wel derde werd. Laporte is door de winst ook de eerste leider in de Franse rittenkoers.

Rune Herregodts maakte deel uit van een kopgroep van vijf renners. De Belg hield samen met de Fransman Dorion Godon het langst vol en ging er in de laatste tien kilometer alleen vandoor. Het peloton onder aanvoering van Jumbo-Visma naderde de Belg tot onder de tien seconden, maar Herregodts gaf zich niet gewonnen en bouwde in de natte afdaling zijn voorsprong weer wat verder uit. Bij het ingaan van de laatste twee kilometer was het verschil opgelopen naar vijftien seconden.

Onder meer door een kopbeurt van Jonas Vingegaard daalde de voorsprong weer onder de tien seconden, waarna Herregodts in de sprint in de laatste 25 meter voorbij werd gereden door Christophe Laporte en Matteo Trentin. Door de zege is Laporte ook de eerste leider in de Dauphiné.

Results powered by FirstCycling.com