Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 18

Het is nog vakantie, dus niemand komt naar de bioscoop, dus weinig toevoegingen, wellicht. Een handjevol kleinere titels neemt het deze week op tegen een langverwacht Marvel-vervolg. Welke is jouw must-see voor deze week?

Guardians of the Galaxy Vol. 3

In Guardians of the Galaxy Vol. 3 zien onze geliefde buitenbeentjes er anders uit dan we gewend zijn. Peter Quill is nog steeds aan het bijkomen na het verlies van Gamora, maar hij moet zijn team om zich heen verzamelen om zowel het universum als iemand van zijn eigen team te verdedigen. Als deze missie niet succesvol wordt afgerond, zou dat mogelijk kunnen leiden tot het einde van de Guardians zoals we die kennen.

Lees ook de review: James Gunn neemt met humor en hart afscheid van de a-holes

Dalva

Dalva woont alleen met haar vader. Tot de politie hun huis op een avond binnenvalt, en haar onder jeugdbescherming plaatst. Dalva is niet zoals andere twaalfjarige meisjes. Ze gedraagt en kleedt zich als een volwassen vrouw, en snapt totaal niet waarom ze zo ruw van haar vader werd weggerukt. Met hulp van haar kamergenoot Samia en haar begeleiders in de opvang zal Dalva moeten leren om weer kind te worden. Gaandeweg begint ze dankzij hen te begrijpen dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht, en dat ze een heel ander trauma te verwerken heeft dan de plotselinge breuk.

Princess

Naar ware gebeurtenissen. Princess is een 19-jarige zelfverzekerde immigrante die haar geld verdient met tippelen in de bossen rondom Rome. Ze kent het bos op haar duimpje en dealt telkens met de geur van geld, gevaar en gevoelens. Op een dag ziet ze een man paddenstoelen plukken en biedt haar diensten aan, maar daar wil hij niets van weten. Weken later, als ze elkaar weer tegenkomen, zoeken ze, nieuwsgierig naar elkaar, toenadering. Het is het begin van een romantische relatie, maar Corrado’s drang om Princess te redden, staat in de weg.

Spinning Gold

Donna Summer, Bill Withers, Gladys Knight, The Village People, KISS … Het zijn slechts enkele van de iconen die groot werden onder de meest kleurrijke muziekproducent van de industrie; Neil Bogart. Spinning Gold laat zien hoe hij met zijn Casablanca Records de muziekgeschiedenis herschreef. Een verhaal zo ambitieus, schokkend, sexy, cool en ongelofelijk dat het alleen maar waar kan zijn.

The Natural History of Destruction

Geïnspireerd op W.G. Sebalds boek en gebaseerd op archiefmateriaal uit de Tweede Wereldoorlog stelt de film de vraag: Is het moreel aanvaardbaar om een burgerbevolking in te zetten als oorlogsinstrument? Is het mogelijk om massavernietiging te verantwoorden simpelweg op basis van hogere 'morele' idealen? De vraag is helaas nog steeds zo relevant als die 80 jaar geleden was en de urgentie is tragisch zichtbaar in de huidige oorlog.