Bekersprookje amateurs Spakenburg voorbij na kleine nederlaag tegen PSV

Spakenburg is er niet in geslaagd om te stunten tegen PSV en de finale van het KNVB Beker te bereiken. Op het eigen Sportpark verloor het met 1-2 van PSV.

Spakenburg had richting de halve finales al FC Groningen en FC Utrecht uitgeschakeld en de amateurclub hoopte dinsdagavond nog een keertje te stunten tegen PSV. Spakenburg leek de eerste helft goed door te komen ondanks wat kansen van PSV, maar vlak voor rust kwam de ploeg van Ruud van Nistelrooij toch op voorsprong. Uit een corner maakte Érick Gutiérrez scoorde van dichtbij.

Patrick van Aanholt leek direct in de tweede helft de wedstrijd te beslissen. Na een aanval over links schoot de linksback hard raak. Door een schitterend afstandsschot van Dwayne Green in de 59e minuut kwam er weer hoop voor de thuissupporters, maar het bleef 1-2 in het voordeel van PSV, waardoor de Eindhovense club zich voor de negentiende keer plaatst voor de finale van het KNVB Beker toernooi.