Uniek Nederlands podium bij 500 meter shorttrack: Velzeboer wereldkampioen, voor Schulting en Poutsma

Xandra Velzeboer heeft haar wereldtitel op de 500 meter geprolongeerd op het WK shorttrack in Seoel. Ze was de hele dag al ongenaakbaar en ook in de finale stond er geen maat op de 21-jarige Nederlandse. Ze won voor Suzanne Schulting. Selma Poutsma maakte het Nederlands podium compleet door het brons te pakken.

Xandra Velzeboer was in de kwart en halve finale al duidelijk de snelste en ook in finale stond er op de 21-jarige Nederlandse geen maat. Ze nam direct de kopstart en reed onbedreigd naar de wereldtitel op de 500 meter. Suzanne Schulting, die eerder op de dag al wereldkampioen was geworden op de 1.500 meter, reed de hele race op de tweede positie en moest genoegen nemen met het zilver. Selma Poutsma maakte het Nederlands podium in Seoul compleet door als derde over de finish te komen.

Ook bij de mannen won Nederland een medaille. Jens van 't Wout leek in de finale als vierde over de finish te komen, maar na een straf voor de Chinees Xiaojun Lin pakte hij het brons. In een finale waar het enorm dicht bij elkaar lag wist Pietro Sighel net het goud te pakken. De Italiaan was net iets sneller dan de Canadees Steven Dubois.