Acteur Tom Sizemore (61) overleden

Tom Sizemore, de ster van Saving Private Ryan en Black Hawk Down, is op 61-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersenaneurysma. De acteur raakte in coma op zaterdag 18 februari na het aneurysma en lag sindsdien op de intensive care. Zijn manager, Charles Lago, zei dat Sizemore op vrijdag 3 maart overleed in een ziekenhuis in Burbank, Californië, met zijn broer Paul en zijn tweelingzonen aan zijn zijde. Sizemore won vijf Academy Awards voor zijn acteerwerk waaronder voor zijn iconische legerfilms.

Sizemore studeerde aan de Wayne State-universiteit, waar hij zijn bachelor in Fine Arts behaalde. Zijn master haalde hij aan de Temple-universiteit in Philadelphia. Hij vertrok naar New York, waar hij zijn acteercarrière begon in off-Broadway-theaterproducties. Vanaf 1989 speelde hij in films, waaronder grote bioscoopfilms als Born on the Fourth of July, Harley Davidson and the Marlboro Man, True Romance en Natural Born Killers. In 1995 speelde hij een belangrijke rol in Strange Days en twee jaar zijn eerste grote hoofdrol in The Relic. Zijn laatste film maakte hij in 2017.

De acteur had een zeer turbulent privéleven, kampte met verschillende verslavingen en is veroordeeld voor huiselijk geweld.