Coldcase: Salah Tayebi (46) doodgeschoten in cafÚ in Groningen

Salah Tayebi zit in de nacht van vrijdag op zaterdag met een paar vrienden in café en coffeeshop Revolution in de Prof. Rankestraat in Groningen. Op 21 april 1990 omstreeks 02.15 uur wordt Salah door een gemaskerde man onder vuur genomen. De schutter rent na zijn daad het café uit en stapt als passagier in een gereedstaande auto. Vervolgens rijdt de auto weg. Zo komt er een einde aan het leven van de 46-jarige Salah Tayebi.

Het slachtoffer hield zich bezig met drugshandel. Mogelijk heeft hij daardoor problemen met anderen gekregen en was dit een vergeldingsactie.

Café en coffeeshop Revolution aan de Prof. Rankestraat, het café waar de schietpartij plaatsvond, ligt even ten oosten van het centrum van Groningen in een rustige buurt. Wie kan meer vertellen over wat er aan de schietpartij vooraf ging en wat er die avond gebeurd is? En wie heeft Salah Tayebi doodgeschoten? Informatie kan worden gedeeld met de politie via het tipformulier op de website. Er wordt een beloning uitgeloofd van 15000 euro voor de gouden tip.

Salah Tayebi (Afbeelding: Politie.nl)
Salah Tayebi (Afbeelding: Politie.nl)