ArgentiniŰ wereldkampioen na strafschoppen in prachtige finale tegen Frankrijk

Argentinië is de nieuwe wereldkampioen in het voetbal. In een prachtige WK-finale wonnen de Argentijnen met strafschoppen nadat het na 120 minuten voetballen 3-3 was. Het is de derde keer dat Argentinië wereldkampioen is, na 1978 en 1986.

Argentinië had in de eerste helft duidelijk de overhand tegen Frankrijk en stond bij rust dan ook terecht met 2-0 voor. Na 23 minuten opende Lionel Messi de score vanaf de strafschopstip nadat de scheidsrechter een vrij gemakkelijke strafschop gaf. Tien minuten voor rust kwam Argentinië na een prachtige counter op 2-0 dankzij Angel Di Maria.

Frankrijk kon er niks tegenover brengen en leek een kansloze finale te spelen tot Frankrijk vanuit het niets een penalty kreeg, waarna Kylian Mbappé vanaf elf meter raak schoot. En direct na de aansluitingstreffer zorgde Mbappé ook voor de 2-2 na een prachtige volley. Frankrijk zat helemaal terug in de wedstrijd en we zouden gaan verlengen.

In een prachtige verlengingen kwam Argentinië weer op voorsprong dankzij Messi, die een rebound binnen werkte en waren de Argentijnen dicht bij de wereldtitel, maar opnieuw zou Frankrijk langszij komen dankzij een nieuwe penalty, opnieuw wist Mbappé te scoren. In de laatste minuut van de verlenging kregen de Fransen de kans op de 3-4, maar dankzij een geweldige redding van de Argentijnse doelman bleef het 3-3. Ook de Argentijnen kregen nog een kans.

In de penaltyserie wisten alle Argentijnen te scoren, terwijl bij Frankrijk Aurélien Tchouaméni en Kingsley Coman misten.