België met veel moeite voorbij Canada

België heeft met de nodige moeite gewonnen van Canada op het WK voetbal. De Rode Duivels De Canadezen waren de hele wedstrijd de betere, maar kon de kansen niet benutten, waaronder een strafschop. Michy Batshuayi wist voor de Belgen wel te scoren en de Rode Duivels zouden uiteindelijk met 1-0 winnen.

Na 36 jaar had Canada zich weer geplaatst voor het WK en de Noord-Amerikanen maakte een prima indruk tegen België. Vroeg in de eerste helft kreeg Canada een penalty, maar die werd gemist door Alphonso Davies. Ook daarna was Canada beter dan de Rode Duivels, alleen wist België wel hun kans te benutten. Vlak voor rust zorgde Batshuayi voor het doelpunt.

Na rust had België Canada iets beter onder controle, maar nog steeds waren de Noord-Amerikanen de betere ploeg zonder grote kansen te creeren, waardoor België uiteindelijk met 1-0 wisten te winnen. Door de zege gaan de Rode Duivels ook aan de leiding in hun groep, nadat eerder Kroatië en Marokko met 0-0 gelijkspeelde.