Midterms 2022: stemmen worden nog geteld, democraten houden senaatszetel Arizona

In de Amerikaanse staat Arizona wist Democraat Kelly zijn Senaatszetel te verdedigen. Volgens officiële informatie versloeg de voormalige astronaut de Republikeinse uitdager Masters bij de congresverkiezingen.

Volgens de actuele stand hebben beide partijen elk 49 zetels in de Senaat. Om een meerderheid in deze kamer te krijgen, zouden de Democraten nu de resterende verkiezingen in Nevada moeten winnen. Als de Republikeinen daar echter winnen, zal de beslissing over wie de Senaat in de toekomst zal controleren, pas op 6 december worden genomen. Want dan is er een laatste stemming in Georgia.

In de race om het Huis van Afgevaardigden wonnen de Democraten in Nevada drie zetels en één zetel ging naar de Republikeinen. De Democraten hebben momenteel in totaal 201 en de Republikeinen 211 zetels in Washington. Voor de meerderheid zijn 218 zetels nodig.

Nevada heeft meer tijd nodig om te tellen dan andere staten, omdat het ook stembiljetten moet tellen die tot vier dagen na de verkiezingen per post zijn binnengekomen.