'Telegramgroep rond boerenprotest met oproep tot intimidatie nog steeds actief'

Truckersprotestgroep Convoy Nederland heeft rond de boerenprotesten tegen het stikstofbeleid een Telegramkanaal opgezet waarin mensen worden opgeroepen om bedrijven te intimideren. Ondanks meerdere aangiften tegen de groep, is de groep, die 'Meldpunt - Acties en Landverraders' heet, nog altijd in de lucht.

Dit zijn voornamelijk bedrijven of instanties die acties om de boeren te steunen ongedaan moeten maken, zoals het verwijderen van omgekeerde vlaggen of het opruimen van tijdens protesten gedumpt afval op de snelweg. De geïntimideerde personen worden op hun privénummer gebeld of thuis opgezocht. Ondanks aangiftes is het meldpunt nog steeds in de lucht. Dat blijkt uit onderzoek van Pointer (KRO-NCRV)

De beheerders van Convoy Nederland roepen op Telegram op om een melding te maken wanneer bedrijven boeren steunende acties ongedaan maken. Vervolgens plaatsen diezelfde beheerders een bericht in het Telegramkanaal Meldpunt – Acties en Landverraders. Hierbij worden foto’s of video’s van de opgeruim-actie  geplaatst en in veel gevallen worden daarbij ook nog contactgegevens, zoals telefoonnummers of emailadressen geplaatst. Daarbij plaatsen ze een oproep om contact op te nemen met de betreffende persoon of instantie, zodat zij de opruimwerkzaamheden zullen stoppen. Hiermee gaat de truckersprotestgroep een duidelijke grens over. Lees verder bij Pointer.