Konami doet heel veel Silent Hill-aankondigingen

Konami is bekend van hun pachinko-automaten, maar vroeger deden ze ook wel eens wat met games. En laat een van hun bekendste franchises gisteravond een hele reeks aan aankondigingen gehad hebben. We vatten ze even samen:

Silent Hill 2 Remake

Konami en ontwikkelaar Bloober Team hebben een remake aangekondigd van Silent Hill 2 voor PlayStation 5 en pc (Steam). Een releasedatum werd niet aangekondigd.

Nadat hij een brief van zijn overleden vrouw Maria heeft ontvangen, gaat James naar de plek waar ze zoveel herinneringen deelden, in de hoop haar nog een keer te zien: Silent Hill. Daar, bij het meer, vindt hij een vrouw die griezelig veel op haar lijkt... "Mijn naam... is Maria", glimlacht de vrouw. Natuurlijk is Pyramid Head weer terug in een nieuwe kijk op het verhaal, want het is een remake, geen remaster.

Silent Hill f

Maar er is meer, Konami en ontwikkelaar NeoBards Entertainment hebben Silent Hill f aangekondigd. Het is geschreven door Ryukishi07, bevat wezen- en personageontwerp door Kera en geproduceerd door Motoi Okamoto. Platforms en een releasedatum werden niet aangekondigd.

"Silent Hill f wordt een compleet nieuw verhaal dat zich afspeelt in het Japan van de jaren 60 met een prachtige, maar ook gruwelijke wereld", luidt de gamebeschrijving. "Geschreven door Ryukishi07, beroemd om Japanse visuele romans over moordmysteries, psychologische en bovennatuurlijke horror."

Silent Hill: Townfall

Daarnaast hebben uitgever Annapurna Interactive, Stories Untold en Observation-ontwikkelaar No Code en co-producer Konami Silent Hill: Townfall aangekondigd. Platforms en een releasedatum werden niet aangekondigd.

Silent Hill: Ascension

Dan is er nog een interactieve streamingserie aangekondigd: Silent Hill: Ascension. Genvid, Behaviour Interactive, Bad Robot Games en dj2 Entertainment werken samen met Konami aan "een nieuwe interactieve streamingserie waarbij de hele gemeenschap de canon van Silent Hill vormgeeft." Streamingdiensten en een releasedatum werden niet aangekondigd.