Koningspaar: Amalia woont niet meer in Amsterdam na bedreigingen

Prinses Amalia woont niet in meer in Amsterdam vanwege bedreigingen. Dat zeiden koning Willem-Alexander en koningin Máxima zojuist in een gesprek met verschillende journalisten. Zo meldt AT5

De prinses woont weer bij haar ouders in Den Haag en komt alleen nog buiten om haar studie te volgen. Koningin Máxima zei tegen de journalisten dat het 'grote consequenties' voor haar dochter heeft en dat ze er geëmotioneerd door is. 

"Het is voor haar geen studentenleven zoals andere studenten dat hebben", zei Máxima volgens de NOS. "Ik ben echt heel trots op haar hoe ze dat allemaal volhoudt, moet ik eerlijk zeggen."

Koning Willem-Alexander kon 'niet omschrijven' wat het met hem deed. "Het is echt heel zwaar."

Ongeveer een maand geleden meldde De Telegraaf dat uit nieuwe informatie zou blijken dat kopstukken uit het criminele circuit het op haar en premier Rutte hebben gemunt. Er zou rekening worden gehouden met een poging tot ontvoering of het plegen van een aanslag.

De prinses volgt de studie Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE) aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Ze verhuisde in september naar de stad, er werd een woonruimte voor haar en een aantal andere studenten gehuurd. 

Op haar eerste collegedag werd de pers uitgenodigd, Amalia werd toen al beveiligd.