Franse mountainbikers pakken shorttrackwinst in World Cup-finale

In het Italiaanse Val di Sole is het laatste World Cup-weekeinde van het jaar van start gegaan, ook de laatste World Cup die geproduceerd en uitgezonden wordt door Red Bull TV - Discovery, en dus Eurosport, gaat het vanaf volgend jaar doen. Vrijdagavond werden de shorttrackwedstrijden gehouden onder de Italiaanse zon.

Vrouwen
Het veld werd in de korte strijd redelijk uit elkaar geslagen en al snel was duidelijk dat er nog twee dames over waren: kersvers wereldkampioene Pauline Ferrand Prevot en haar Franse landgenote Loana Lecomte. Zij maakten er na dik twintig minuten een geweldige sprint om de winst van en die werd nét gewonnen door Ferrand Prevot, voor Lecomte dus. Plek drie was voor de Zwitserse Alessandra Keller, die landgenote Jolanda Neff eruit sprintte en zo ook het eindklassement op de shorttrack veilig stelde - Anne Tauber werd achttiende, Anne Terpstra stapte al vroeg af met fysiek malheur.

Mannen
Ook bij de mannen ontstond al snel een kopgroepje van welgeteld twee man: de Fransman Titouan Carod en Alan Hatherly uit Zuid-Afrika, die zo de eindzege definitief binnen probeerde te halen. In de slotronde sloeg Carod een gat en moest Hatherly het hoofd buigen, maar achter de winnende Fransman kon hij toch juichen: de Zuid-Afrikaan greep met zijn tweede plek genoeg punten voor de eindzege in het klassement, de Italiaan Luca Braidot kwam een paar tellen achter hem als derde over de finish.