Politie erkent fout: beelden masturberende man in trein naar Groningen gewist

Omdat de politie een vrouw (22) uit Groningen veertien dagen heeft laten wachten voor ze aangifte kon doen van openbare schennispleging in de trein van Leeuwarden naar Groningen, zijn beelden waarop het incident waarschijnlijk te zien was, gewist. Zo meldt DvhN.

Het slachtoffer van de aanranding vertelde onlangs aan RTV Noord wat haar op donderdag 28 juli overkwam, nadat ze rond 21.30 uur in de trein naar Groningen was gestapt. Schuin tegenover haar zat een man met een opvallende tatoeage op zijn gezicht, ze ziet dat hij naar haar kijkt terwijl hij aan het rukken is. Door de schrik begint ze te schreeuwen, maar niemand komt daar op af.

Waarschijnlijk is de rukpartij vastgelegd door bewakingscamera's in de trein. Maar de beelden mogen in verband met privacy niet lang bewaard blijven, na 72 uur worden ze overschreven. 

Het slachtoffer heeft de avond van het incident direct contact gezocht met de politie. Achteraf bekeken had de politie daar sneller op moeten reageren, door bijvoorbeeld agenten langs te sturen om de aangifte op te nemen, volgens Thijs Damstra, woordvoerder van Politie Noord-Nederland. Dat had gewoon anders gemoeten. Dan hadden we ook camerabeelden uit de trein veilig kunnen stellen. We doen er alles aan om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt, aldus Damstra.