Uitslag Vitesse - sc Heerenveen

Vitesse heeft in de Eredivisie in eigen huis een nederlaag geleden tegen sc Heerenveen. De Friezen hebben dankzij de 1-2 zege een ticket voor de play-offs nu in eigen hand.

De eerste helft was voor de neutrale toeschouwer niet bepaald vermakelijk. Het spel lag vaak stil, was slordig en zelfs de toeschouwers zorgden voor een korte onderbreking toen er op de tribune rookbommen werden afgestoken. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong door een benutte penalty van Bero. Scheidsrechter Martens had wel drie minuten nodig om uit de beelden een beslissing te nemen.

In de tweede helft ging Heerenveen op jacht naar de gelijkmaker. de beste mogelijkheid was voor Woudenberg maar zijn kopbal ging net over. Na een fout in de Arnhemse verdediging kwam het op gelijke hoogte via Sarr. Diezelfde Sarr kon even later toen hij volledig vrij werd gelaten zelfs de winnende treffer maken.

Vitesse

1 - 2

sc Heerenveen

45+1' Bero(pen)    75' Sarr