Feyenoord geeft zege in slotseconden uit handen tegen Slavia Praag

Feyenoord heeft donderdag tegen Slavia Praag in de kwartfinales van de Conference League de overwinning in de blessuretijd uit handen gegeven. De Rotterdammers leken de heen wedstrijd tegen Slavia Praag met 3-2 te winnen, maar in de 95ste minuut maakte de Tsjechen alsnog gelijk.

In de tiende minuut kwam Feyenoord op voorsprong via Luis Sinisterra. De Colombiaanse aanvaller verraste doelman Ondrej Kolar met een verdekt schot in de korte hoek. Daarna kregen de Rotterdammers nog goede kansen op de 2-0, en vooral Orkun Kökcü was dichtbij. Alleen het schot van de middenvelder van Feyenoord raakte de onderkant van de lat. Vlak voor rust kwam Slavia Praag langszij door een discutabele treffer van Peter Olayinka, waarbij Yira Sor hinderlijk buitenspel stond. Maar doordat er geen VAR aanwezig was kon het doelpunt niet worden teruggedraaid.

Feyenoord begon ook goed aan de tweede helft, maar ruim twintig minuten voor tijd keek Feyenoord tegen een achterstand aan nadat Sor Slavia Praag op voorsprong had gezet. Feyenoord reageerde snel en scoorde via Marco Senesi. De Argentijn scoorde met zijn buik uit een voorzet van de ingevallen Cyriel Dessers.

Vier minuten voor tijd leek Kökçü Feyenoord toch nog aan de winst te helpen. De Turk verraste doelman Kolár met een vrije trap in de korte hoek. Diep in blessuretijd maakte Traoré er toch nog 3-3 van.