Ewan klopt Démare in Tirreno-Adriatico, Kooij derde

De Australiër Caleb Ewan heeft de derde etappe in Tirreno-Adriatico gewonnen. In de massasprint was de Australiër van Lotto-Soudal de snelste voor Arnaud Démare. Olaf Kooij, die dinsdag nog tweede werd, moest ditmaal genoegen nemen met een derde plaats.

Voor de tweede dag op rij stond er een vlakke rit op het programma in de Tirreno-Adriatico. Al snel in de etappe vormde zich een kopgroep met daarbij Taco van der Hoorn. De Nederlander had het gezelschap van vier Italianen en kregen een voorsprong van zes minuten, maar met nog vijftig kilometer te gaan werden ze ingerekend door het peloton.

Waar het peloton zich langzaam ging opmaken voor de massasprint dacht Tadej Pogacar daar anders over. De Sloveen pakte drie bonificatieseconden bij een tussensprint en trok vervolgens samen met zijn ploeggenoot Marc Soler, Julian Alaphilippe en Tao Geoghegan Hart. Het viertal had een voorsprong van een halve minuut, maar met nog tien kilometer werden ze weer gegrepen.

De sprinters mochten gaan voor een nieuwe kans. Démare begon als eerste aan de sprint en de Fransman leek op weg naar zijn eerste seizoenszege, maar in de laatste meters werd hij gepasseerd door Ewan, die zijn eerste zege in de Tirreno-Adriatico. Kooij legde beslag op de derde plaats.