Snowboarders Peperkamp en Van der Velden naar olympische big air-finale

Het was een succesvol dagje voor de Nederlandse snowboarders op de Olympische Spelen in Beijing. Zowel Melissa Peperkamp als Niek van der Velden plaatsten zich voor de finale van de big air, waar de vrouwen dinsdag vanaf 02.30 uur en de mannen vanaf 06.00 uur strijden om de medailles.

Peperkamp begon met een prima sprong en kreeg er 60,00 punten voor, haar tweede sprong leverde 68,25 punten op. In haar derde en laatste poging probeerde ze de eerste te verbeteren, wat niet lukte, maar wat achteraf ook niet nodig bleek: haar totaal van 128,25 punten was goed voor de elfde plek en dus plaatsing voor de finale met de beste twaalf.

Van der Velden opende de mannenkwalificatie met 79,00 punten op indrukwekkende wijze, waarna hij bij de tweede sprong de sneeuw met zijn hand raakte bij de landing: 60,00 punten. In sprong drie trok hij er net als in de andere twee een 1620 uit, wat ondanks een wat mindere landing beloond werd met 63,75 punten. Totaal kwam hij uit op 142,75 punten en dat was goed voor plek elf en dus ook een finaleplek.