Uitslag Ajax - Fortuna Sittard

Ajax heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop winnend afgesloten. In het thuisduel tegen Fortuna Sittard wonnen de Amsterdammers makkelijk met 5-0 en nemen voor minimaal één dag de leidersplaats in de eredivisie weer over van PSV.

Fortuna liet zich in de eerste tien minuten van de wedstrijd goed zien, maar daarna nam Ajax het duel in handen. Al snel opende Daley Blind de score, nadat de eerste inzet van de linksback nog van de lijn werd gehaald, maar in de rebound schoot hij alsnog raak. Halverwege de eerste helft verdubbelde Antony de score met een bekeken schot en ondanks de nodige kansen van Ajax was het bij rust nog 2-0.

In de tweede helft was Ajax ook dominant en creerde genoeg kansen, maar tot tien minuten voor tijd bleef de schade voor Fortuna Sittard beperkt tot 2-0, waarna de Amsterdammers via doelpunten van Deyvne Rensch en twee doelpunten van Sebastian Haller uitliep naar een 5-0 overwinning.