Clubhuis Merhula op Soestdijk afgebrand, eist extreem links de brandstichting op?

In de nacht van vrijdag op zaterdag is het scoutinggebouw van scouting Merhula op Landgoed Soestdijk verwoest door een grote brand. De brand werd om 4.40 uur gemeld door een buurtbewoner. Zo meldt RTV Utrecht.

Toen de brandweer ter plaatse arriveerde stond het grotendeels houten gebouw volledig in brand. Er viel toen al niets meer te redden. De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend, maar de politie sluit brandstichting niet uit. Een onderzoek naar de oorzaak van de brand is gaande.

Het houten gebouw deed vroeger dienst als kleuterschool voor het koninklijk huis. De afgelopen tijd was er onenigheid ontstaan tussen de scoutinggroep Merhula en de nieuwe uitbater van het paleisterrein over de toekomst van het gebouw. De scouting wilde het huurcontract met 50 jaar verlengen zodat nieuwbouw lonend zou worden, maar er werd slechts een contract van 30 jaar aangeboden. Afgelopen week is de toekomst van dit clubhuis besproken in de gemeenteraad van Baarn.

Inmiddels is er een succesvolle Gofundme actie opgestart om geld in te zamelen voor een nieuw te bouwen clubhuis.

Op Twitter verscheen een bericht (met spelfouten)waarin werd gesteld dat 'Revolutionary Resistance' de verantwoording voor het in brand steken van het clubhuis opeiste.

"Everything voor Everyone.......Today early morning 4 sep, we set an explosion fire bomb on the scoutinggebouw op landgoed Soestdijk. As we sure the former Willem-Alexander school building burned down, and got completely destroyed. This is an answer of proletariat against bourgeoise loyal family. Equal education abilty for everyone. ALL IMIGRANTS ( INCLUDING NON-DACUMENTED IMMIGRANTS) must be able to study and receive equal finance support as others......'Revolutionary Resistance'"